Факапи, які загартували

Не факапить той, хто нічого не робить☝🏼

Факапи — це ознака того, що ви рухаєтеся до успіху, але за однієї умови — якщо їх проаналізувати, зробити висновки й рухатись далі 😌

Ми розпитали наших любих фаундерок Oksana Gorbunova та Viktoria Nalyvaiko 🇺🇦 які помилки були на їхньому шляху створення ІТ рекрутинг платформи BazaIT.

Не економте

На початку становлення BazalT, ми не мали фінансових ресурсів, щоб одразу створити команду, тому довіряли рекомендаціям про розробників на аутсорсі.

Якось на черговому зідзвоні з розробником, ми попросили його поширити екран і побачили, що всю розмову він грався в комп'ютерну гру. Зрозуміли його пріоритетність та попрощались того ж дня. А, коли віддали код, який він створював, на перевірку, то зрозуміли, що за ці 4 місяці роботи він зробив рівно нічого.

Шукайте своїх людей

Думаємо, що в багатьох було таке, коли ви берете людину в команду і вже на перших етапах розумієте, що вона не на своєму місці. Тут мова не про те, що це погана людина -просто позиція, на якій вона знаходиться, не запалює її та не рухає далі.

Саме тому ми створили унікальну систему фільтрів на BazaIT, щоб знаходити своїх людей було легко і зручно.

Такі ситуації є цілком нормальними. Тут варто чесно й етично поговорити зі співробітником та дати змогу розвиватись йому в іншій компанії.

Менше перфекціонізму

Час - це найцінніший ресурс, який тільки може бути, а перфекціонізм його просто з'їдає. Замість того, щоб йти до ідеальності, Ви можете вже почати тестувати та на конкретних метриках приймати рішення.

На жаль, таке розуміння прийшло до нас тільки після безлічі спроб зробити продукт ідеальним.

Факапи — це не кінець шляху, а лише його частина. Важливо не лише допустити помилки, але і вивчити їх, зробити висновки та рухатися далі.

BazaIT допомогає засновникам стартапів уникнути помилок з підбором талантів завдяки системі фільтрів, канбану для роботи з вакансією та професійній команді рекрутеррів.

Read more